Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Алкарас: Ђоковићу се отворио жреб

Шпански тенисер Карлос Алкарас помно прати дешавања у жребу током УС опена.
Фото: Танјуг/AP Photo/Marta Lavandier

„Пратим резултате, увек знам шта се дешава. И то не само у мом делу жреба. Волим грен слем турнире јер има много интересантних дуела и стално проверавам ко је победио“, рекао је млади Шпанац.

Први носилац на „Флешинг Медоузу“ истакао је да се његовом највећем ривалу Новаку Ђоковићу отворио жреб до финала.

Алкарас је то рекао јер су у Новаковом костуру у раној фази турнира елиминисани четврти носилац Холгер Руне, пети Каспер Руд, седми Стефанос Циципас, 15. Феликс Оже Алијасим, 18. Лоренцо Музети, 20. Француско Серундоло, 25. Александер Бублик, 28. Крис Јубенкс и 31. Себастијан Корда…

„Ђоковићу се отворио жреб. Изненадило ме је да су Руне и још неки тенисери из те половине тако брзо елиминисани. Али тако је увек на грен слемовима, сви мечеви су тешки, свако може да пружи јак отпор, ниједна партија се не може добити унапред“, рекао је Алкарас.

„Олакшан му је пут до завршнице, али и поред тога не сме да се опусти. Као ни ја. Једноставно, сви тенисери могу да направе изненађење. Због навијача а и због самог себе, волео бих да играм финале са Новаком.“

Алкарас је до сада у каријери освојио УС опен и Вимблдон.

„Оба су ми добро ишла, не знам који бих изабрао. Можда ми се ипак више овде допада, енергија коју доноси публика је невероватна. Нигде није као овде. Волим да пружим спектакл, такав сам и зато мислим да ми се овде највише допада. Добро се слажем са публиком“.

Његов следећи ривал биће Данијел Еванс из Велике Британије.

„Добро сервира, опасан је на мрежи. Игра добро и голф, много је бољи од мене. Пре Вимблдона смо играли заједно и одлично се провели“, рекао је Алкарас.

Medvedev doktoru: Daj mi ono što si dao njemu!

Преузмите андроид апликацију.