Почетна > Бизнис
Бизнис

„Alibaba“ и „Tencet“ на црној листи због фалсификата

Сајтови за е-трговину којима управљају кинески „Tencent“ и „Alibaba group“ у САД стављени су на листу „озлоглашених тржишних“ субјеката.
Фото: Unsplash/Bench Accounting
Тенцент и Алибаба Група се налазе на америчкој листи тржишта односно платформи на којима се продају или омогућава продаја фалсификоване робе.

На листи се налазе 42 онлајн тржишта и 35 физичких тржишта за која је пријављено да су укључена или омогућавају трговање фалсификованим робним маркама или пиратерију ауторских права, извештава CNBC позивајући се на саопштење Канцеларије америчког трговинског представника (USTR).

Према саопштењу USTR-а, на листу су први пут увршћени и „АлиЕкспрес“ и екосистем онлајн трговине „ВиЧет“ (WeChat), два значајна кинеска интернет тржишта која наводно омогућавају продају кривотворене робе.

Кинески онлајн трговци „Baidu Vangpan“, „DHGejt“, „Pinduoduo“ и „Taobao“ такође се од раније налазе на листи, заједно са још девет физичких трговаца из Кине „који су познати по производњи, дистрибуцији и продаји фалсификоване робе“, наводи USTR.

Група Алибаба је саопштила да ће наставити да сарађује са владиним агенцијама на решавању проблема заштите интелектуалне својине на свим својим платформама.

Индустријске организације у САД-у, као што су Америчко удружење произвођача одеће и обуће (AAFA) и Удружење филмске индустрије поздравили су одлуку USTR-а.


Tržište rada stabilno, povećanje cena resursa izazov

 

Преузмите андроид апликацију.