Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Александар Коларов завршио играчку каријеру

Бивши српски фудбалски репрезентативац Александар Коларов (36) саопштио је да је завршио играчку каријеру.
Kolarova
Фото: Wikimedia/Екатерина Лаут

Коларов је последње две сезоне играо за Интер из Милана а планира да буде спортски директор и скаут.

„Одувек сам знао да ће пре или касније доћи овај тренутак. Иако ми је жао што затварам једно поглавље свог живота, захвалан сам што сам успео да остварим оно што је одувек био мој сан“, навео је Коларов у саопштењу.

Он је захвалио свима на досадашњој сарадњи.

„Захваљујем свим особама које су ме пратиле у овом првом делу моје каријере. Најпре сваком саиграчу у екипама у којима сам играо као и у фудбалској репрезентацији Србије, моје домовине, коју сам увек представљао са великим поносом. Захваљујем клубовима, председницима, руководиоцима, тренерима и техничком особљу, докторима, економима, физиотерапеутима као и свима онима који су помагали у мојој каријери, а вредно су радили из другог плана“, додао је Коларов.

Он је најавио да планира да у будућности буде спортски директор и скаут.

„Долазим до краја ове фазе у свом животу осећајући велико задовољство постигнутим. Надам се да сам сам се својим свакодневним доказивањем на терену и ван њега бар делом одужио овој дивној игри и свима који су ме подржавали. Сада сам већ усмерен ка свом „другом“ животу у свету фудбала. Ускоро у Националном фудбалском центру фудбалске федерације Италије у Коверћану почињем школовање за спортског директора и скаута“, закључио је српски фудбалер.

Коларов је пре Интера играо за Рому, Манчестер сити, Лацио, ОФК Београд и Чукарички.

За репрезентацију Србије је од 2008. до 2020. године наступио на 94 меча и постигао је 11 голова.


Vrsaljko u Olimpijakosu?

Преузмите андроид апликацију.