Почетна > Свет
Свет

Алек Болдвин поднео тужбу поводом убиства сниматељке?

Амерички глумац Алек Болдвин поднео је тужбу против особе задужене за оружје и још три члана филмске екипе због тога што је пиштољ који је Болдвин користио током пробног снимања вестерн филма „Раст“ убио сниматељку Халину Хачинс.
болдвин
Фото: WikimediaComonns/Gage Skidmore

Болдвин је поднео тужбу против Хане Гутијерез-Рид, која је била задужена за оружје, првог помоћника режисера Дејва Холса, добављача реквизита Сета Кенија и мајстора реквизита Саре Закри, пренео је Ројтрес.

Болдвин је тужбу поднео Вишем суду округа Лос Анђелеса, као одговор на претходну тужбу у којој је други члан екипе именовао Болдвина и друге као оптужене.

То је једна од многих парница насталих поводом трагедије која се догодила 21. октобра 2021. године које су такође под кривичном истрагом и које би могле да доведу до подизања оптужнице у држави Нови Мексико.

Болдвин је, у једном телевизијском интервјуу, рекао да није повукао обарач револвера приликом пробе на снимању и да је он опалио након што га је активирао.

Форензички тест тог револвера, који је извршио ФБИ, показао је да је функционисао нормално и да не би опалио без повлачења окидача, подсећа британска агенција.

Nova tužba protiv Boldvina, scenario nije zahtevao pucanje

Преузмите андроид апликацију.