Почетна > Свет
Свет

Актуелна владајућа коалиција испред ДПС-а

Уколико би у Црној Гори наредне седмице били организовани избори, одзив грађана би био нешто мање од 65 одсто, а актуелна влaдајућа коалиција, коју чине ДФ, Демократе, УРА и још неке странке, поново би однела победу, док би ДПС Мила Ђукановића остала најутицајнија опозициона странка, показало је истраживање ЦЕДЕМ-а.
Фото: PrtSc/Al Jazeera Balkans/YouTube

Највишом оценом појединачно, нешто мањом од 2,5 оцењен је председник Демократа и црногорског парламента Алекса Бечић.

Следе га Мило Ђукановић, Дритан Абазовић и Здравко Кривокапић.

Истраживање ЦЕДЕМ-а је рађено на репрезентативном узорку од 1.015 испитаника од 18. до 26. јуна 2021, пренеле су подгоричке Вијести.

Према том истраживању, наиме, ако би наредне недеље у Црној Гори били одржани парламентарни избори, за Демократску партију социјалиста би гласало 31 одсто грађана, за Демократски фронт 18,7, а за Демократску Црну Гору 18,4 одсто грађана.

За Грађански покрет УРА би према тим подацима гласало 6,4 одсто грађана, за Бошњачку странку 4,4 одсто, за Социјалистичку народну партију 3,5 одсто, за Социјалдемократе 3,4 одсто, а Социјалдемократску партију 3 одсто грађана.

Што практично значи да би ДФ, Демократе, УРА и други чланови актуелне владајуће коалиције имали више од 45 одсто подршке, уколико им је и даље заједнички циљ да се Ђукановићев ДПС не врати на власт.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.