Почетна > Србија
Србија

Активисти СДП гађали тортом Бисљимија због Заједнице српских општина

Активисти опозиционе Социјалдемократске партије Косова гађали су данас тортом и млеком заменика премијера привремених приштинских институција и главног преговарача Приштине у дијалогу са Београдом Бесника Бисљимија због, како је навео лидер те странке Дардан Молићај, прихватања Приштине да оснује Заједницу српских општина.
Фото: Wikimedia Commons/Arianit

Молићај је истовремено на Фејсбуку најавио протест у суботу против Заједнице српских општина.

„Торта и милкшејк за ‘Заједницу’. Радују се они који су то прихватили! А ми грађани Косова ћемо се томе супротставити и масовно тражити њихову оставку, зато протестујемо у суботу 14 сати“, написао је Молићај испод снимка на којем се види како Бисљимија гађају тортом.

На зградама и плочницима у Приштини у понедељак су се појавили и графити са натписом „Аљбинова заједница“, којима су активисти опозиционе Социјалдемократске партије изразили протест због тога што је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти у суботу у Охриду „прихватио обавезу формирања Заједнице српских општина“.

Иако Приштина поручује да је у Охриду употребљен термин „самоуправа“ и тврди да је позиција Приштине у дијалогу побољшана, међународни посредници подсећају да је ЗСО „међународноправна обавеза“ власти у Приштини.

Како је најављено раније, Курти ће у четвртак обавестити посланике о састанку и договору у Охриду.

Lajčak: Formiranje Zajednice srpskih opština zasniva se na primeni sporazuma iz 2013. i 2015. godine

Преузмите андроид апликацију.