Кардиоваскуларне болести су водећи узрок смрти у многим земљама света, па је веома важно обратити посебну пажњу на здравље срца.
Велику улогу у томе игра дијета, а из ње се препоручује избацити сир. Међутим, истина је да неки сиреви нису баш добри за срце, али ипак постоје здравије опције.
Неке намирнице, попут оних са високим садржајем засићених масти и натријума, могу повећати ризик од кардиоваскуларних болести.
Насупрот томе, исхрана заснована на биљци богата влакнима и мало засићених масти може бити корисна за здравље срца.
Међутим, иако сир садржи засићене масти и натријум, и даље може бити део исхране здраве за срце.
Сир који одаберете не би требало да има превише засићених масти и натријума, и требало би да га једете умерено.
Моцарела је добар извор протеина и калцијума и чак садржи пробиотике који могу бити од користи за здравље црева и имунитет.
Свежа моцарела има мање засићених масти и натријума од других сирева.
Моцарела један од најбољих сирева због ниског садржаја натријума и засићених масти.
Порција моцареле од 28 грама садржи више од шест грама протеина, 143 милиграма калцијума, 138 милиграма натријума и око четири грама засићених масти.
Међутим, требало би да погледамо нутритивне чињенице на етикети моцареле јер број натријума може да варира.
Добро је избегавати моцарелу са превише натријума јер може да повећа крвни притисак, између осталих ефеката.
Izbor pribora za jelo i boja tanjira mogu da utiču na apetit
Преузмите андроид апликацију.