Иако јетра има способност регенерације, подразумева се да храна коју конзумирате има велики утицај на њу.
Одређене врсте поврћа могу вам помоћи да је одржите здравом.
Цвекла је на првом месту.
Истраживања су показала да је цвекла посебно корисна за здравље јетре јер садржи беталаин антиоксиданте, који имају својства против рака.
Такође би требало чешће да једете броколи јер смањује ризик од неалкохолне масне болести јетре (НАФЛД) и тумора. Наравно, броколи је идеална намирница јер се може јести уз било коју врсту оброка.
Исто тако, стручњаци препоручују чешће конзумирање прокеља.
Прокељ је пун витамина и минерала и побољшава варење и функцију јетре.
Истраживање спроведено на мишевима показало је да ово поврће повећава ниво ензима за детоксикацију у јетри и плућима.
Зелено лиснато поврће, које укључује кељ и спанаћ, такође је посебно корисно за здравље јетре.
Ово поврће је пуно антиоксиданата који штите тело од нестабилних молекула званих слободни радикали.
Преузмите андроид апликацију.