Доручак треба да буде једноставан оброк,са једноставним састојцима и брзом припремом.
На тај начин га нећете прескочити. Идеја коју вам данас доносимо укључује слатки кромпир – намирницу богату витаминима А и Ц, Б6, магнезијумом и калијумом, и јаје са којим обезбеђујемо протеине у овом доручку, затим тахини и зелено лиснато поврће.
Све ове намирнице (од којих већину иначе не једете за доручак) обезбедиће вам избалансиран оброк, а можете га јести и као ручак и вечеру.
Тост од слатког кромпира
Сaстојци:
- 2 већа слатка кромпира
- 1 кашика лимуновог сока
- 2 кашике тахинија прстохват соли зелена салата ендивије (или опционо)
- 2 велика јаја
- свеже млевени бибер
Припрема:
Слатки кромпир исеците на кришке – отприлике дебљине тоста. Ставите их у тостер у пару и загрејте на највишој температури. Када су готови, окрените и вратите у тостер и поновите поступак. Поновите поступак још једном или док батат не порумени. Такође можете пећи слатки кромпир у рерни на приближно 180 степени око 15 минута. У чинији помешајте лимунов сок, тахини, со и две кашике воде. Додајте салату у смешу и промешајте и оставите са стране. На крају припремите поширана јаја – прокувајте воду у већем лонцу. Умутите јаје у малој чинији и лагано га додајте у кључалу воду коју сте претходно мешали. Кувајте јаја око два до четири минута. Оцедите јаја на папирним убрусима. Печени батат ставите на тањир, додајте салату и на крају поширано јаје и све зачините свеже млевеним бибером.
Бајат бољи од свежег, замрзаван и тостиран може бити и канцероген
Преузмите андроид апликацију.