Чишћење врата рерне може изгледати као ноћна мора, али са содом бикарбоном, тврдокорна масноћа може се истопити за само пола сата.

Сода бикарбона је природно хемијско једињење које је одлично за печење, али је такође и ефикасно средство за чишћење. Све што вам је потребно за чишћење рерне је сода бикарбона, сунђер и сува крпа.
Сода бикарбона је природни абразив, тако да нежно уклања мрље, масноћу и прљавштину која се накупила на вратима рерне, а истовремено упија мрље.
Па како процес функционише?
Почните тако што ћете обилно посути соду бикарбону по целој рерни.
Кључна реч: обилно. Када имате велику количину соде бикарбоне на вратима рерне, навлажите сунђер и почните да померате соду бикарбону по стаклу док не добијете густу пасту. Сода бикарбона има тенденцију да се згрушава, па је обавезно равномерно распоредите по стакленим вратима.
Циљ је да се цела стаклена врата рерне прекрију пастом од соде бикарбоне. Ако установите да немате довољно пасте, једноставно додајте још соде бикарбоне и воде. Ако је паста густа и грудваста, додајте још воде; ако је ретка и текућа, додајте још соде бикарбоне.
Када паста од соде бикарбоне прекрије стаклена врата рерне, оставите је да одстоји 30 минута.
Када време истекне, поново узмите сунђер. Навлажите га и почните са рибањем.
Након тога, узмите суву крпу и обришите све остатке. Иако је поступак веома ефикасан, могу остати мали комадићи масноће. Ако желите да их уклоните, препоручује се да поновите поступак, али оставите смесу од соде бикарбоне на вратима рерне преко ноћи.
Преузмите андроид апликацију.