Пилав треба да се прави од целог пилета и редовно да се залива бујоном, како би остао сочан. Али, данас га домаћице често праве само од белог меса, које је само по себи суво и треба му доста течности како би сачувао сочност.
Ако се којим случајем деси да вам је пилав сув, ништа не брините, имамо решење за вас. Постоје многи разлози зашто пилав није успео, а неки од њих су да пиринач није могао лепо да се скува, да нема довољно течности, као што су уље или бујон или да се превише пекао.
Постоје три начина како можете да поравите чувено јело и да спасите ручак. Не морате да бацате, само испратите следеће кораке.
У врућ пилав додајте бујон од пилетине и оставите да се крчка на лаганој темепратури још неколико минута.
Пропржите лук, додајте воду, а онда ову смесу сипајте у пилав, па пеците на тихој темепратури поклопљено још 25 минута.
У врелој води размутите 1-2 кашике парадајз пиреа, па сипајте у јело и оставите још мало да се пече. Кључалу воду можете да замените бујоном.
Ако желите да направите укусан и сочан пилав предлажемо да увек користите цело пиле, јер је масније и пиринач ће се лепше скувати. Редовно га заливајте бујоном јер је битно да буде масно, може да послужи и уље, али бујон је ипак здравија опција. Када поређате месо и пиринач, прелијте водом тако да покрива све и да има више за 2,5 cm.
Преузмите андроид апликацију.