Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ако имате повишен шећер овај хлеб никако не смете да једите, разара срце и бубреге

Најгори хлеб за висок шећер у крви је онај од рафинираних житарица без доданих влакана.
Фото: Pexels/shkrabaanthony

Када хлеб има додатак шећера такође је проблематичан је ће додатно повећавати шећер у крви

Нисмо ни свени колико треба да водимо рачуна о свему што једемо.

Одређена количина угљених хидрата, неопходна је вашем телу али треба бити опрезан и пазити шта једете када управљате високим шећером у крви.

Постоје различите врсте хлеба, на пример, које су здравије од других. Према речима докторице Lise Young, најгори хлеб за висок шећер у крви је онај од рафинираних житарица без доданих влакана.

– Људи са високим шећером у крви треба да једу хлеб богат влакнима, са најмање три грама влакана по кришки – рекла је докторица.

Када хлеб има додатак шећера такође је проблематичан је ће додатно повећавати шећер у крви. Влакна су та која помажу шећера у крви.

Ако се не лечи на време, хипергликемија може да доведе до трајног оштећења здравља, попут очију, бубрега и срца.

Постоје две врсте угљени хидрати а то су прости и сталожени.

Једноставни се састоје од шећера попут фруктозе и глукозе, који имају једноставну хемијску структуру која се састоји од само једног шећера или два шећера.

Сложени имају сложену хемијску структуру са три или више шећера повезаних заједно. Значи да имају мањи непосредни утицај на шећер у крви који узрокују да он постепено расте.

Према Харварду (Harvard TH Chan School of Public Healt) храна попут белог хлеба се брзо пробавља и узрокује значајне флукације шећера у крви. Што може довести до повећаног ризика од дијабетеса типа 2, болести срца и прекомерне тежине.

Šta je zdravije, puter ili margarin?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке