Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ако имате једну од ове три особине, ви сте магнет за људе

Психолози откривају које особе зраче најлепшом енергијом

Магија и искре привлачења подразумевају много више од романтичне, сексуалне или физичке привлачности.

Ваш шарм, позитивна личност и добра енергија могу вам помоћи да више волите себе, али и да склопите нова пријатељства, остварите се у љубави или започнете жељени професионални развој.

Ваша способност привлачења и енергије којом зрачите провлачи се кроз сваки кутак вашег живота – од површног до духовног.

Кроз разне психолошке студије, као три најпривлачније особине истичу се следеће карактерне црте:

  1. Позитиван став
Фото: Pixabay/Gerd Altmann

Особе које имају оптимистичан став и позитиван поглед на живот успевају да привуку позитивне људе и ситуације много лакше,  него песимисти.

Истраживања показују да су оптимистичнији људи дуговечнији, али и професионално успешнији, ментално и физички здравији и социјално активнији.

Такође, особе које су љубазне истичу се често као најпривлачније. Комбинација оптимизма и љубавзности свакако доноси сјајне енергетске вибрације.

  1. Балансирана отвореност
Фото: Pixabay/TreVoy Kelly

Екстроверти једноставно имају велике друштвене мреже, историју добрих односа, склони су ка истраживању прилика и расположиву срећу, пише психолог Адријан Фурнхам.

Екстроверти се такође лакше сналазе у новим срединама и околностиа, али им је и много лакше да ступе у контакт са непознатим људима. Баш због тога су изузетно привлачни, а њихова магија састоји се од отвореног срца и широког осмеха.

  1. Самопоуздање
Фото: Pixabay/Gerd Altmann

Самопоуздање је скоро на врху сваке листе привлачних особина.

У психолошким истраживањима и мушкарци и жене процењују да је самопоуздање изузетно атрактивна особина и да је то карактерна црта која је пожељна код њиховог потенцијалног партнера (према студији из 2002, спроведеној на Државном универзитету у Аризони).

Особе које поседују здраво самопоуздање, а не висок и токсичан его, аутентични су и потпуно своји, верни свом бићу, а баш то их чини магнетно привлачним.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.