Почетна > Свет
Свет

Ако француске трупе буду послате у Украјину, Русија ће предузети мере које неће бити само политичке

Ако француске трупе буду послате у Украјину, Русија ће предузети узвратне мере које неће бити само на политичком плану, изјавио је званичник Министарства спољних послова Русије Артем Студеников.
Фото: Pixabay/opsa

„Ви питате о нашој могућој дипломатској реакцији, али је очигледно да ће, уколико се такав сценарио реализује, мере одговора лежати далеко изван политичког плана. Француска страна је више пута директно упозорена на то“, рекао је Студеников, који обавља функцију директора првог европског одељења руског Министарства спољних послова за РИА Новости.

Руски дипломата је напоменуо да иако „све ратоборнија реторика“ француског председника Емануела Макрона не наилази на широку подршку савезника у ЕУ и НАТО-у и да је већина Француза одбија, Москва не може, а да не схвати такве изјаве озбиљно.

Како је истакао Студеников, учешће Француске у непријатељствима у Украјини званично би је учинило страном у сукобу, што би у великој мери повећало ризик од сукоба две нуклеарне силе на бојном пољу, а истовремено, француска војска би „постала легитимна мета“ руске војске, наводи руска агенција.

Ruska vojska počela prvu fazu vežbe upotrebe nestrateškog nuklearnog naoružanja

 

Преузмите андроид апликацију.