Почетна > Бизнис
Бизнис

Акције НИС-а главни добитник дана, индекси позитивни

Почетак трговачке недеље на домаћем тржишту акција обележио је снажан опоравак вредности Нафтне индустрије Србије, успон БЕЛЕКС индекса, али и врло скромна активност инвеститора.
Фото: Pixabay/StockSnap

Укупан промет на трговању износио је 3,9 милиона динара (33,1 хиљада евра).

Индекс најликвиднијих акција БЕЛЕКС 15 је напредовао за петину процента на 776,94 поена, а БЕЛЕКС лајн је ојачао за 0,1 посто на 1.649,62 поена.

Обична акција Комерцијалне банке једина је забележила губитак и то од 1,3 посто, потонувши на 3.750 динара, али је истовремено била и најтргованија са износом од готово 1,9 милиона динара.

НИС предводио добитнике дана

Насупрот томе, НИС је предводио добитнике дана с растом цене од 2,5 одсто на 610 динара, а забележио је промет од 0,9 милиона динара, док се горњомилановачки Металац задржао на нивоу од 1.901 динар уз реализацију у износу од приближно 0,6 милиона динара.

Фото: Pixabay/Gerd Altmann

Ваљаоница алуминијума Импол Севал из Севојна је закључила трговање са солидним добитком од скоро 1,5 процената, на 3.450 динара, а испрометована је за 0,1 милион динара.

На МТП тржишту није било значајнијег трговања акцијама.

Страни инвеститори су у укупном промету на тржишту акција имали удео од 31,69 посто, при чему у продаји 63,37 процената а у куповини нису учествовали.

На Берзи није трговано државним дужничким хартијама.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.