Почетна > Бизнис
Бизнис

Акције америчких компанија у порасту

Акције познатих америчких компанија порасле су након проблема на финансијском тржишту и побољшало се стање на Вол Стриту, преноси „CNBC“.
Фото: Unsplash/Sajad Nori

Акције Федекс порасле су за 11,6 одсто након што је зарада компаније у трећем кварталу надмашила очекивања. Ова компанија зарадила је 3,41 долара по акцији, што је изнад прогнозиране зараде 2,73 долара по акцији.

На крају данашњег трговања акције швајцарске банке Креди Свис пале су за 4,1 одсто, иако су у четвртак на кратко доживеле нагли раст, након објаве да ће позајмити 50 милијарди франака (54 милијарде долара) од швајцарске националне банке.

Компанија „Nvidia“, која производи чипове, забележила је раст већи од два одсто пре отварања берзе, након што је „Morgan Stanley“ дао позитивну оцену.

Цене акција Прве републичке банке опале су 13,3 одсто током ране трговине. Међутим, у четвртак су се акције привремено опоравиле за готово 10 одсто, након што је група од 11 банака, укључујући Америчку банку и Голдман Сакс, договорила да уложи у њу 30 милијарди долара.

Такође, цена акција банаке „Zions Bancоrp“, „Comerica“ и „КеyKоrp“ пале су за: 2,7 одсто, 1,3 одсто и 1,6 одсто.

Акције Бумбле порасле су за један одсто пре отварања берзе након што је Сити банка започела финансирање те апликације за упознавање, наводећи да би њене акције могле да расту више од 20 одсто.

Цене акција медијске компаније „Warner Bros Discovery“ порасле су за 4,2 одсто, након што је „Wolfe Research“ дао добру оцену и прогнозу да ће акције те компаније расти више од 40 одсто у наредним месецима.

Cena dizela biće jeftinija za četiri dinara – 190, benzina za tri dinara – 174

Преузмите андроид апликацију.