Почетна > Србија
Индекс Србија

Запошљавање младих лекара са просеком на студијама већим од 8,00

Министарство здравља Србије саопштило је да ће ове године, у складу са чврстим опредељењем у правцу кадровског оснаживања и унапређења професионалне структуре запослених у здравственом систему, поред наставка Програма запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа, бити реализовано и запошљавање младих лекара, дипломаца медицинских факултета који су на студијама имали просек већи од 8,00.
Фото: Pixabay/ckstockphoto

Намера Министарства јесте да и дипломцима који су током школовања остварили наведени успех, те нису испуњавали услове за учешће у Програму запошљавања најуспешнијих дипломаца, омогући запошљавање и додатно усавршавање кроз специјализације о трошку државе, како би наше здравство добило нове генерације лекара, наведено је у саопштењу.

Министарство здравља је позвало младе лекаре да се пријаве и да професионалну каријеру граде у својој земљи, бринући о здрављу својих суграђана. Детаљи конкурса и списак специјализација за које се лекари могу пријавити биће истакнути у наредном периоду на званичној презентацији Министартва здравља www.zdravlje.gov.rs.

Осим запошљавања лекара са просеком 8 и већим, у наредном периоду биће настављен и Програм запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа, у оквиру којег је до сада посао и специјализацију добило 511 лекара са просечном оценом 9 и 10, а запослено је и 900 медицинских сестара/техничара са одличним успехом.

Од 2014. године Министарство здравља је у здравственим установама запослило готово 30.000 здравствених радника.

Šta sve donosi povezivanje sa KOVID sertifikatima EU?

 

Преузмите андроид апликацију.