Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Акција уклањања дивљих депонија у Новом Саду

Градска управа за заштиту животне средине и Јавно комунално предузеће „Чистоћа“, у сарадњи са Министарством заштите животне средине, покренули су кампању уклањања дивљих депонија и чишћење јавних површина на територији Града Новог Сада.
Фото: Pixabay/arthakanyildirim

У оквиру ове акције до сада је уклоњено неколико дивљих депонија у Ветернику код гробља, у Футогу у Улици Соње Маринковић, у Петроварадину код „Победе“ је такође планирано уклањање дивљих депонија. Радиће се следећом динамиком: на локацији Темерински пут бр. 100 – код „Гасне станице“, ЈКП “Чистоћа“ ће уклањати дивљу депонију, а на локацији Улице Мајке Југовића – код “Малог Београда“.

Акција ће бити настављена 8. септембра 2021. године уклањањем дивље депоније на локацији Черевићка скела, а 9. септембра 2021. године у Каћу, на локацији у Улици Моше Пијаде – угао са Улицом Стефана Немање.


Уређује се улица Браће Кркљуш


Део средстава за реализацију ове акције у износу од 5.092.584,00 динара обезбедило је Министарство заштите животне средине за уклањање дивљих депонија на седам различитих локација у Каћу.

Осим уклањања дивљих депонија, циљ акције је и да се подигне свест грађана да отпад не одлажу на дивље депоније, већ да га одлажу на за то прописана места.


Прочитајте и погледајте још вести о актуелним дешавањима у Граду Новом Саду

 

Преузмите андроид апликацију.