Почетна > Србија
Србија

Агроиндустријски форум Србија – Русија

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио је данас да очекује сутра и прекосутра добре разговоре руских и српских компанија и нове прилике за повећање трговинске размене у области пољопривреде.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

„После потписивања споразума о трговинској размени са Руском федерацијом, трговинска размена у сектору аграра је са 100 милиона долара порасла на 480 милиона долара“, рекао је Недимовић на отварању Агроиндустријског форума Русије у Београду.

Он је додао да су многе иностране фирме, пре свега из ЕУ, које нису имале приступ руском тржишту покушале да злоупотребе споразум, али да је то успешно спречено.

„Похапсићемо све који се тиме баве, јер морамо да заштитимо споразум који нам омогућава да више од 90 одсто роба извозимо у Русију без царина“, рекао је Недимовић.

Заменик министра пољопривреде Сергеј Левин оценио је да се трговински односи две земље стабилно развијају и расту у свим областима, укључујући пољопривреду.

„Имамо велики потенцијал за даљи развој трговине, а томе доприноси постојање политичке воље, историјске везе наших народа и климатски услови који владају у Русији. Даљем расту трговинских веза допринеће данашњи догађај и присуство водећих руских компанија у области агроиндустрије“, изјавио је Левин.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.