Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Аеродром на Ченеју био домаћин државног такмичења у ракетном моделарству

На Државном првенству Србије у ракетном моделарству одржаном претходног викенда на аеродрому Ченеј у организацији Аеро Клуб Нови Сад и Ваздухопловног савеза Србије, учествовало је 28 такмичара из 8 аеро клубова.
Фото: Немања Керац

На Државном првенству Србије у ракетном моделарству одржаном предходног викенда на аеродрому Ченеј у организацији АК Нови Сад и Ваздухопловног савеза Србије, учествовало је 28 такмичара из 8 аеро клубова.

Такмичење су отворили председник Ваздухопловног савеза Србије Лабуд Булатовић и председник АК Нови Сад Драгољуб Самарџић.

Лоше време, киша и ветар нису спречили  такмичаре да испуне своје спортске обавезе уз фер плеј и добро расположење.

Такмичари сами праве своје моделе данима пред такмичење и спремају их за лансирање.
Фото: Pixabay/jatocreate

У свим дисциплинама такмичар има право на 3 старта док пред почетак такмичења оверава 2 модела од којих бар један мора да нађе и врати како би имао за 3. старт.

Мери се време лета и на крају сабирају 3 старта. Главни судија по правилима РМ одредјује да ли је старт исправан.

Први дан у сениорској конкуренцији најбољи клуб у класи С3А ракете са падобраном били су АК АДА док је државни првак Срђан Радашин АК АДА, 2. место заузео је Душан Вељковић АК Нови Сад и 3. место Дејан Жак АК Живица Митровић из Беле Цркве.

У класи С6А ракете са траком прво место је заузео клуб домаћин, АК Нови Сад а државни првак је Зоран Катанић АК Сремска Митровица, 2. место Михајло Петровић АК Фрањо Клуз Земун и 3. место Дејан Чанчаревић АК Банатски Карловац.

Такмичари АК Нови Сад су освојили 3.место у екипној конкуренцији у С3А, ракете са падобраном, а у дисциплини С6А, ракете са траком АК Нови Сад је освоји 1. место .

Други дан уз много боље временске услове одржано је такмичење у још две дисциплине, С4А, ракетоплани и С9А, ракете жирокоптери.

АК Сремска Митровица је обучио и пријавио највећи број такмичара у јуниорској конкуренцији који су постигли феноменалне резултате у свим дисциплинама за ова два дана такмичења. <ова чињеница пружа наду, да ће у ближој будућности и остали клубови по угледу на АК СМ активирати још младих такмичара који ће промовисати овај спорт.

Само такмичење, и уз не баш савршене временске прилике, протекло је у доброј организацији и спортској атмосфери.

Univerzitet u Novom Sadu raspisao konkurs za upis na MAS forenzika

Преузмите андроид апликацију.