Почетна > Свет
Свет

Абазовић заказао седницу Већа за националну безбедност

Црногорски премијер у техничком мандату Дритан Абазовић сазвао је за сутра седницу Већа за националну безбедност, на чијем ће дневном реду бити и информације у вези са случајем јужнокорејског држављанина До Квона и лидера Покрета „Европа сад“ Милојка Спајића, јавља РТЦГ.
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Како је речено за тај портал, на дневном реду ће бити „разматрање и анализа доступних информација, које се односе на стране држављане које међународни партнери потражују због постојања основа сумње да су умешани у тешка кривична дела и за које постоји посебан интерес националне безбедности”.

У последњој недељи предизборне кампање уочи ванредних парламентарних избора, релативно мирна политичка сцена у Црној Гори доведена је до усијања тврдњама да је ухапшени јужнокорејски краљ криптовалута До Квон плаћао изборну кампању Покрета Европа сад (ПЕС) за прошлогодишње локалне, априлске председничке као и ове изборе који ће бити одржани у недељу, 11. јуна.

До Квон, који је у марту ухапшен на подгоричком аеродруму и оптужен за фалсификовање докумената недавно је пуштен из притвора да се брани са слободе, уз кауцију од 400.000 евра.

Он је упутио писма на више адреса међу којима премијеру Дритану Абазовићу, Специјалном државном тужилаштву и министру правде Марку Ковачу у којима спомиње председника ПЕС и носиоца изборне листе тог покрета Милојка Спајића.

Спајић је јуче изјавио да је лично допринео хапшењу До Квона и да је његово повезивање са јужнокорејским држављанином смисљено зарад нарушавања доброг рејтинга ПЕС уочи избора.

МУП је демантовао повезаност Спајића са хапшењем До Квона, што је потврдио и премијер Абазовић.

Абазовић је данас у Никшићу рекао да је писмо које је добио од До Квона, а у којем се спомиње Спајић, због природе садржине, проследио надлежном Тужилаштву.

Лидер Покрета за промене Небојша Медојевић оптужио је раније данас Спајића да је део организованог криминала, да се дружио са До Квоном и да су имали заједничку милиона вредну комбинацију.

Медојевић је на конференцији за новинаре рекао да је До Квон становао у Спајићевом стану у Београду и да постоје информације да му је тај стан чак и продао.

Dodik: Britanska obaveštajna služba koristi tragedije da destabilizuje Srbiju

Преузмите андроид апликацију.