Почетна > Свет
Свет

Абазовић са Ковачевским у Охриду

Састанци у Охриду помоћи ће државама региона да се приближе у проналажењу заједничког језика и унапреде политички и економски дијалог, констатовано је током састанка председника Владе Црне Горе Дритана Абазовића и председника Владе Републике Северне Македоније Димитра Ковачевског на маргинама Самита Иницијативе Отворени Балкан у Охриду.
Фото: Танјуг/Влада Републике Северне Македоније

„Желимо саслушати аргументе у вези Отвореног Балкана и одговорно се према њима понети, у склади са националним интересима наше државе“, оцењено је на састанку, саопштено је из Владе Црне Горе.

Абазовић је нагласио да је добросуседска политика један од камена темељаца црногорске спољне политике и да управо из тог разлога Црна Гора учествује као посматрач, настојећи да пружи додатну вредност помирењу и унапређењу сарадње у регионалним оквирима.

Захваливши се одазиву премијеру Црне Горе, председник Владе Македоније Ковачевски је истакао да Опен Балкан није направљен за политичаре, већ за грађане и компаније држава Западног Балкана.

„Саговорници су се сагласили да односи две државе могу да послуже као пример добросуседских и пријатељских односа на Западном Балкану који тежи помирењу и европској интеграцији“, наводи се у саопштењу.

Da li se ukrajinska vojska povlači u Severodonjecku?

Преузмите андроид апликацију.