Почетна > Свет
Свет

Абазовић: Рекордан извоз роба доказ да се економија Црне Горе креће сигурним путем

Поред рекордног прихода од туризма, који представља извоз услуга, рекордан извоз роба доказује да се економија Црне Горе креће сигурним путем, изјавио је данас председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.
Фото: Танјуг/Дарко Војиновић

„Према подацима Централне банке Црне Горе, извоз роба из Црне Горе је достигао рекорд од када се мери и за први квартал износи 226,8 милиона евра. Поређења ради, у првом кварталу 2019. године извоз роба је износио 101 милион евра, 2020. године 95 милиона евра, 2021. године 108 милиона евра, а 2022. године 216 милиона евра“, поручио је Абазовић, пренела је РТЦГ.

Како је истакао, поред рекордног прихода од туризма, који представља извоз услуга, рекордан извоз роба доказује да се економија Црне Горе креће сигурним путем.

„Ево најбољег примера како се са сузбијањем корупције и криминала, елиминацијом монопола и рушењем тајкунско-кумовске економије ствара боља диструбуција правде“, поручио је Абазовић.
Самим тим, како је нагласио, расту и сви економски параметри у земљи.

„Идемо даље, подижемо животни стандард и градимо државу у којој ће бити привилегија живети храбро – на правом смо путу!“, поручио је Абазовић.

 

Milatović sutra sa predstavnicima partija koji učestvuju na izborima

Преузмите андроид апликацију.