Почетна > Свет
Свет

Абазовић одговара Ђукановићу: Темељни уговор ће бити потписан

Црногорски премијер Дритан Абазовић изјавио је да ће Темељни уговор са СПЦ бити потписан, а да ће свако бити одговоран за своје потезе.
абазовић
Фото: Танјуг/Ристо Божовић

„Питања која и даље изазивају неку недоумицу треба склањати са дневног реда. На начин да се свим верским заједницама у Црној Гори омогући потпуно адекватан и исти третман“, рекао је синоћ Абазовић за ТВЦГ. Коментаришући став председника Црне Горе Мила Ђукановића да „уколико буде потписан Темељни уговор са СПЦ какав је сада покренуће иницијативу за смену Владе“.

Абазовић је навео да разуме политички контекст те изјаве, али да није за варијанте да се условљава Влада.

„Влада има свој програм рада, сви су били упознати када су исказали подршку Влади шта ће бити задаци. Овај задатак морамо да завршимо да би могли да се бавимо другим стварима“, указао је Абазовић. Додајући да се очекује јако тешка јесен и проблеми који нису генерисани у Црној Гори.

„Тако да ће се то дефинитивно десити, у овој или оној форми. Уколико неко после тога повуче политички потез, ништа, сви ћемо сносити одговорност за оно што ће бити“, рекао је Абазовић.

Црногорски председник Мило Ђукановић најавио је да ће и формално покренути питање смене Владе уколико следеће недеље буде потписан Темељни уговор са СПЦ. На начин на који је најавио премијер Дритан Абазовић.

Đukanović: Ako se potpiše Temeljni ugovor sledi smena Vlade

 

Преузмите андроид апликацију.