Почетна > Свет
Свет

Абазовић: Нисам чуо аргумент зашто „Отворени Балкан“ није добар за Црну Гору

Црногорски премијер Дритан Абазовић изјавио је данас да ће присуствовати самиту „Отворени Балкан“ у Охриду и додао да још није чуо валидан аргумент зашто та регионална иницијатива није добра за Црну Гору.
Фото: WikimeidaCommons/Dritan Abazović

Абазовић, који је данас учествовао у акцији чишћења Клиничког центра, новинарима је рекао да су представници Црне Горе, у статусу посматрача, и раније били на самитима иницијативе „Отворени Балкан“, пренела је агенција Мина.

Он је поновио да треба прихватити сваку регионалну иницијативу која може да убрза европске интеграције државе, истичући да за чланство у Европској унији не постоји алтернатива.

Абазовић је казао да још није чуо валидан аргумент који говори у прилог томе да „Отворени Балкан“ није добар за Црну Гору.

„Ако није добар за неку партију или политичара, нека то кажу. Наши европски партнери и Сједињене Америчке Државе траже да виде људе који причају, сарађују и не стварају проблеме“, истакао је Абазовић.

На питање како је протекао разговор са председником Србије Александром Вучићем у Давосу, Абазовић је одговорио да су имали леп и коректан разговор, углавном о економији.

„Црна Гора ће са новом владом водити помиритељску политику са свим суседима. Спремни смо на сарадњу и наша руку ја пружена свима, нарочито Србији. Кажем нарочито, јер су са њима односи били највише непотребно натегнути“, казао је Абазовић.

Lukašenko: Formirati operativnu komandu na granici sa Ukrajinom

Преузмите андроид апликацију.