Почетна > Свет
Свет

Абазовић не искључује могућност ванредних парламентарних избора

Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је данас да не искључује могућност ванредних парламентарних избора јер, како каже, Црна Гора је стално у изборном циклусу, а избори су најчистије решење „када постоји политичка криза“.
Фото: WikimeidaCommons/Dritan Abazović

„Ми смо као држава стално у изборном циклусу. Не бих искључио ни да идемо на парламентарне изборе. Стално смо у изборном циклусу, а стално тражимо резултате. Мислим да резултате, у доста отежаним политичким условима, заиста испоручујемо“, рекао је Абазовић.

Ванредни парламентарни избори у Црној Гори одржани су 11. јуна ове године, али мандатар Милојко Спајић још није формирао владу. Преговори о формирању владе су у току, а крајњи рок је 10. новембар.

Абазовић није одговорио на конкретно питање да ли председник Општине Будва Мило Божовић, против кога је јуче Специјално државно тужилаштво подигло оптужницу, треба да поднесе оставку.

“Трудим се да се не мешам у рад локалних управа. Влада покушава да буде партнер свим управама, колико је то могуће. Упознат сам са подизањем оптужнице. Ја лично не бих био изненађен да се оптужница прошири са још неким лицима у наредном периоду. Свако мора да се суочи са оним што је радио”, казао је Абазовић новинарима у Никшићу где је присуствовао полагању камена темељца за изградњу прве фазе ватрогасне станице.

Он је нагласио да се нада да ће Будва смоћи снаге да се доведе у нормалу.

Специјално државно тужилаштво Црне Горе је, Специјалном одељењу за суђење за кривична дела организованог криминала, корупције, тероризма и ратних злочина Вишег суда у Подгорици, јуче предало оптужницу против Љуба Миловића, Радоја Звицера, Петра Лазовића, Дејана Кнежевића и још 17 особа због неовлашћене производње дрога, прања новца, недозвољеног држања оружја, одавања тајних података и злоупотребе службеног положаја.

Међу оптуженима је и Мило Божовић, председник Општине Будва.

Počeo 188. Oktoberfest – krigla piva skuplja oko šest odsto

Преузмите андроид апликацију.