Почетна > Свет
Свет

Абазовић: Мандић међу три најбоља политичара у Црној Гори

Премијер црногорске Владе у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је вечерас да, ако већина од 30. августа буде имала свог кандидата на председничким изборима, „сигурно побеђује“ и оценио да је лидер Нове српске демократије Андрија Мандић међу три најбоља политичара у Црној Гори иако, како је нагласио, немају исте вредносне ставове.
Фото: Танјуг/Дарко Војиновић

“У сложеним ситуацијама направи неке интересантне потезе, то јако ценим“, рекао је Абазовић за телевизију А плус, преноси ЦдМ.

Он је нагласио да је интерес владе да председнички избори протекну мирно.

„И да онда Црна Гора добије новог председника. Важно је да то не буде Мило Ђукановић“, поновио је Абазовић.

Он сматра да се црногорски национализам појавио након што је пао ДПС и да иза сваког национализма на Балкану стоји корупција.

„Црногорски национализам се појавио након што је пао ДПС. Осуђујем сваки национализам, то је инструмент за хомогенизацију људи. Осуђујем сваки национализам – црногорски, српски, албански, бошњачки њега има мање“, тврди Абазовић.

Упитан да прокоментарише изјаву министарке спољних послова Словеније Тање Фајон која је рекла да је Црна Гора постала рак рана европских интеграција, Абазовић је рекао да је у питању изјава која је прејака.

„Знате и тамо се људи труде да се политички позиционирају. То није ништа нелегитимно“, казао је Абазовић.

Абазовић је оценио и да је право питање коме није одговарало што се није десило то да питање ЕУ интеграција буде завршено.

Шеф Посланичког клуба Демократског фронта Славен Радуновић изјавио је раније да у том савезу не разматрају опцију нестраначког председничког кандидата и додао да је Андрија Мандић потенцијални кандидат на председничким изборима 19. марта.

Radev: Parlamentarni izbori 2. aprila

Преузмите андроид апликацију.