Почетна > Свет
Свет

Абазовић: Актуелна влада ће трајати док се не формира нека друга

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је синоћ да ће актуелна влада трајати док се не формира нека друга.
абазовић
Фото: Танјуг/Ристо Божовић

„Дужи је технички мандат него први, мислим да смо ефикаснији у техничком мандату“. Рекао је Абазовић у емисији Начисто, пренеле су подгоричке „Вијести“.

„Овакво формирање 44. владе је за нас завршена прича. Мандатар (Миодраг) Лекић је све време био стрпљив и толерантан. Спреман да разуме све перпсективе било којег политичког субјекта“, казао је Абазовић.

Он је навео да је потпуно логично да када желите да формирате владу да имате „неки документат око главних магистралих праваца“.

„Ми то нисмо имали. Шта је наша спољна политика, како видимо будућност, на шта желимо да ставимо акценат. Који су приоритети рада владе, то смо желели да видимо на папиру. Нисмо опција која занемарује важност опште дипломатске позиције Црне Горе“, истакао је Абазовић.

Он је навео да треба да се зна да је Европска унија у Црну Гору уложила милијарду евра, од када су у процесу ЕУ интеграција. Да је њихов највећи савезник САД, да им помажу не само у реформамана него и у борби против организованог криминала и корупције. Да Црна Гора не може да буде држава која ће због једног кратког временског периода све да сруши што су били заједнички пројекти.

„Суверена смо држава, парламентарна демократија. Устав је прекршен оног тренутка када председник (Мило) Ђукановић није дао мандат Лекићу иако је било јасно да има већину“, навео је Абазовић.

Volodin predlaže oduzmanje imovine Rusima koji su otišli i vređaju Rusiju

 

Преузмите андроид апликацију.