Почетна > Живот и стил
Живот и стил

А када је попијете са шећером, може да раствори масне наслаге на стомаку

Уколико не можете да замислите јутро без кафе, онда ће вас обрадовати вест да једна врста овог напитка знатно смањује масти.
Фото: Pixabay/gadost0

Један од главних разлога зашто стручњаци често помажу људима који желе да изгубе масноц́у са стомака је тај што ова врста масти, позната и као висцерална маст, може расти и с временом довести до здравствених компликација као што су болести срца или дијабетес типа 2.

Према дијатетичарки Лорен Манакер, једна од најбољих кафа које можете да пијете када желите да изгубите масноц́е у стомаку је црна кафа.

“Иако постоји много арома и додатака који се налазе у кафама, најбољи избор када покушавате да смршате јесте да га пијете црну, домаћу кафу. Кафа са кофеином природно садржи мноштво једињења која подржавају губитак тежине. То је напитак без калорија и пун је антиоксиданата који могу бити фантастични додаци за мршављење“, рекла је она.

Једна студија са Харварда је пажљиво пратила 126 учесника током 24 недеље. Открили су да испијање око четири шољице кафе дневно има мали или никакав утицај на инсулинску резистенцију, али је повезано са губитком телесне масти.

Један од главних истраживача истакао је да је овај ефекат настао због садржаја кофеина у кафи и њене способности да убрза метаболизам.

Друга студија је, међутим, открила да је испијање најмање две шољице кафе дневно повезано са масним ткивом у доњем делу стомака, било да је кафа са кофеином или без кофеина. Ови истраживачи са Универзитета Англија Раскин верују да су биоактивна једињења у кафи та која могу помоц́и у процесу губитка тежине.

Da li čaju može da istekne rok trajanja?

Преузмите андроид апликацију.