Početna > Novi Sad

Kulturna scena Novi Sad

Tražila se karta više za 23. Novosadski džez festival

Ovogodišnje izdanje Novosadskog džez festivala izazvalo je veliku pažnju publike, te se za veliki broj koncerata tražila karta više.
Foto: Gradske info

Neki od najpopularnijih sastava i svetski proslavljenih muzičara regionalne džez scene doneli su na scenu mnogo dobre energije i time, zajedno sa publikom, proslavili vraćanje muzičkih sladokusaca u koncertnu salu i praćenje džeza uživo.

Moderan, klasičan, nesvakidašnji i kvalitetan džez na scenu Srpskog narodnog pozorišta doneli su ansambli iz Srbije, Bosne i Hecegovine, Hrvatske, Slovenije i Mađarske među kojima su bili Modern Art Orchestra“, „Akshani Project“, Bojan Cvetković kvartet, Lana Janjanin kvartet, Super saksofon kvartet, „Teo Collori & Momento Cigano“, Sinan Alimanović kvartet i Nenad Vasilić trio.

Uvodni program festivala ulepšale su publici muzičke radionice, kao i izložba fotografija.

Radionice su pripremila neka od najvećih imena domaće džez scene kao što su Vasil Hadžimanov, Ivan Ilić, Svetlana Ceca Palada i Igor Molnar, neke od radionica bile su predviđene za buduće džezere, za najmlađe koje su kroz kreativne sadržaje vodile Jelena Dopuđ i Jovana Dobrijević, dok je u Srpskom narodnom pozorištu bila postavljena i izložba fotografija autora Vladimira Veličkovića.

Foto: Gradske info

23. Novosadski džez festival posetila je publika iz svih krajeva Srbije, a jedan deo gostiju došao je i iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske.

Džez se vratio u Novi Sad na velika vrata!

Ovogodišnji festival podržali su Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine, OTP banka i „Wiener Städtische“ osiguranje.


Otvoren Novosadski džez festival (FOTO)

Preuzmite androidaplikaciju.