Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Сити преокретом савладао ПСЖ, Ајакс, Ливерпул, Интер и Реал оверили пролаз

Синоћ је у оквиру петог кола групне фазе одиграно осам мечева, а уколико нисте испратили дешавања на европским теренима, ево шта сте пропустили.
Фото: Танјуг/AP Photo
Најпре је Ајакс потврдио пласман у наредну фазу савладавши Бешикташ у Истамбулу резултатом 1:2.

Турци су повели голом Гезала, али у другом делу игре два гола Алера донела су Ајаксу три бода и сигурно прво место у групи Ц.


У другом мечу ове групе Спортинг је изненадио Дортмунд резултатом 3:1.

Педро Гонкалвеш постигао је прва два гола, а шансу за хет-трик није искористио из пенала након старта Емреа Чана који је зарадио црвени картон.

Ипак, на одбијену лопту наишао је Педро Поро и повећао предност, да би коначан резултат поставио Мален утешним голом у 93. минуту.

Спортинг је други у овој групи са 9 бодова, испред Дортмунда који има 6, па у теорији пролаз још увек није одлучен.


У Манчестеру је виђен занимљив меч, Сити је савладао ПСЖ преокретом.

Ембапе је довео Париз у предност у 50. минуту, али су Стерлинг у 63. и Жесус у 76. потпуно преокренули резултат и поставили коначних 2:1.

Сити је тако осигурао прво место групе А са 12 бодова, ПСЖ ће даље са друге позиције са осам бодова, док Лајпциг и Бриж имају по четири и бориће се за место у Лиги Европе.

Фото: Танјуг/AP/Scot Heppell

Интер је тријумфовао против Шахтјора резултатом 2:0, а оба гола постигао је Един Џеко.

Реал Мадрид у оквиру исте групе, тачније групе Д, савладао је Шахтјор у гостима 0:3 и тако су Интер и Реал оверили пролаз даље, док ће Шериф сигурно у Лигу Европе са треће позиције у групи.


Ливерпул је лако савладао Порто резултатом 2:0 головима Алкантаре и Салаха и он ће са прве позиције групе Б ићи у нокаут фазу.

У другом мечу ове групе Милан је у Мадриду савладао Атлетико, па та два тима сада имају по четири бода, иза другопласираног Порта који има 5.

Stanković pred Ludogorec: Od nas zavisi, znamo šta donosi pobeda

Преузмите андроид апликацију.