Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

U petak 26. novembra počinje Novosadski Zimzolend na Trgu slobode

Kao i svake godine do sad kraj novembra je vreme je za prazničnu čaroliju. U centru Novog Sada od 26. novembra do 29. decembra održava se Novosadski Zimzolend.
Foto: PrtSc/facebook/zimzolend

Po ugledu na sve ostale evropske gradove Novi Sad dobija najlepšu prazničnu pijacu. Novogodišnji fijaker, medenjaci, kuvano vino, novogodišnja jelka, muzičke večeri, radionice za decu sve to čini Zimzolend omiljenim događajem u gradu u sledećih trideset dana.

Trideset kućica biće postavljeno na trgu, posetioci  će moći da kupe novogodišnje ukrase, suvenire, kuvano vino, razna piva, hranu, medenjake,kolače i med.

Ceremoniju otvaranja Zimzolenda započeće uz energični zvuk benda Super Stvar. Ovaj talentovani petočlani bend preneće praznično raspoloženje nastupajući u petak 26. novembra u 19:30 časova na Trgu slobode.

Jedna od omiljenih atrakcija i mlađih i starijih sugrađana je svakako „novogodišnji fijaker“,svi zainteresovani mogu da se provozaju kočijom kroz magično okićeni Novi Sad. Svake večeri posetioci će moći da uživaju u nastupima dečijih horova koji će se odvijati na jedinstvenoj konstrukciji bine u obliku jelke, tzv. „Raspevanoj jelci“.

Foto: PrtSc/facebook/zimzolend

Vikendi su rezervisani za dečije radionice, dok su večeri rezervisane za koncerte najboljih novosadskih bendova, kao i nastupe didžejeva. Za ljubitelje fotografisanja, svaki kutak Trga tokom Novosadskog Zimzolenda biće mesto za najbolje praznične slike.

Foto: PrtSc/facebook/zimzolend

Program događaja možete naći na stranici organizatora.

Dešavanja u Novom Sadu u mesecu novembru

Preuzmite androidaplikaciju.