Početna > Život i stil
Život i stil

Kako sve možete naneti tečni puder

Tečni puder upotrebljava veliki broj žena. A kako ga je sve moguće naneti na lice?
Foto: Unsplash/Laura Chouette

Puderi u tečnom obliku se koristi kako bi se prekrile nepravilnosti na koži lica i kako bismo ujednačili boju.

Zavisno od doba dana, godina, tipa kože, prekrivne moći biramo i tečni puder koji najbolje odgovara našoj koži lica.

Kvalitet samog pudera je izuzetno bitan, ali isto tako i način kako ga nanosimo, kako bi ga što bolje aplicirali na kožu i ujednačili ten.

Tri su načina kako u svakom momentu možemo naneti tečni puder:
Foto: Unsplash/HazelOlayres

Četkicom za puder možete nanositi puder. A to ćete postići tako što ćete kružnim pokretima naneti tečni puder. Blago utapkajte puder kako bi ga koža najbolje primila i kako bi izgledali što prirodnije. Samo nemojte razvlačiti četkicom puder po licu. 

Sunđerom za nanošenje pudera takođe možete aplikovati ovaj proizvod na lice. Prvo morate da pokvasite sunđerčić i dobro ga iscedite. Zatim utapkavanjem nanesite puder na lice i dobićete prirodan izgled.

Foto: Pexels/Karolina Grabowska

I na kraju, stari, a reklo bi se i najzastupljeniji, način nanošenje tečnog pudera jesu vaši prsti. Ako nekada zaboravite četkicu ili sunđerčić za nanošenje, prsti su tu.

Podrazumeva se da prsti moraju biti čisti prilikom nanošenja pudera. Puder ćete naneti na identičan način kao što nanosire i kremu za lice. Blagim tapkanjem možete popraviti delove gde se nije dobro razmazao puder, kako se ne bi video prelaz između pudera i kože.

Šta god da koristite za nanošenje pudera, bilo četke, sunđerčiće ili prste, jako je važno da su čisti i dezinfikovani, kako ne bi naštetili koži lica.

Šminka ima rok trajanja: Kada je vreme da kupimo novu

Preuzmite android aplikaciju.