Почетна > Свет
Свет

Посета потпредседнице САД Паризу прошла незапажено

Посету потпредседнице САД Камале Харис Паризу обележиле су вечера иза затворених врата, недавање интервјуа за француске медије и углавном формални догађаји, уместо да буде искоришћена за њено лансирање на међународну сцену, оцењује бриселско издање америчког портала Политико.
Фото: PrtSc/WION/YouTube

Посета је, како се наводи, пружила и мало могућности да се потпредседница САД повеже са француским народом.

На церемонији отварања Париског мировног форума, Харис се позвала на своју мајку Шјамалу Гопалан Харис, која је спровела истраживање о раку дојке са научницима са Пастеровог медицинског института, што је, како оцењује Политико, ретка ствар личне природе у иначе строго контролисаној посети.

Портал наводи да њена петодневна посета Француској није изазвала интересовање јавности нити медија, као посете председника Барака Обаме или Доналда Трампа, преноси Танјуг.

Извештавање француских медија је било минимално, а њен билатерални састанак са француским председником Емануелом Макроном у среду увече није се појавио ни у информативним емисијама ни у новинама, док је њено присуство на обележавању Дана примирја поменуто успутно.

Макрон је топло поздравио Харисову када је стигао на Тријумфалну капију где је она стајала са француским званичницима на церемонији. Француска министарка задужена за питања држављанства Марлен Шиапа јој је захвалила на присуству у твиту, а градоначелница Париза Ан Идалго, која се кандидује за председника Француске, такође је одала признање потпредседници САД.

Харис је била један од ВИП гостију на церемонији отварања Париског мировног форума, Макроновог годишњег догађаја о глобалном мултилатерализму.

Али њен говор је имао мало одјека, с обзиром на чињеницу да је Харис понудила недовољно конкретних решења или нових предлога за борбу против неједнакости.

Уместо тога, потпредседница САД је позвала светске лидере да одбију да прихвате статус кво и да се боре против драматичног пораста неједнакости.

Bajdenova naredba o vakcinaciji na čekanju pred sudom

 

Преузмите андроид апликацију.