Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Селектор Португала сигуран: Португал ће се сутра квалификовати на СП

Селектор Португала Фернандо Сантош говорио је уочи утакмице те селекције и Србије у Лисабону.
Фото: Танјуг/AP/Peter Morrison

Две репрезентације у међусобном дуелу одлучују о директном пласману на Мундијал, с тим да Србији треба победа.

Сантош нема дилему ко ће играти у Катару.

„Португал ће се сутра квалификовати и играће на Светском првенству“, рекао је Сантош.

Прокоментарисао је и екипу коју селектира Драган Стојковић Пикси.

„Очекујем од репрезентације Србије оно што сам очекивао и на претходним утакмицама. Не очекујем другачији став. Ово нам је шеста међусобна утакмица од 2015. године. Увек размишљају о победи, траже ситуацију за гол. У последње време играју са три штопера. Имају квалитетне играче, воле да имају лопту у ногама. Не мењају став никада. Неће играти сигурно на нерешено. Оба тима ће покушати да победе, то је игра“, истакао је он и додао:

„Србија има репрезентативце који воле да играју, спремне да креирају игру. Најпре да видимо у којем стању је њихова одбрана, можда је то једина разлика у припреми недељне утакмце у Лисабону. Одлично се познајемо, скоро једном годишње играмо са Србијом. И у овом случају спреман сам да устврдим – ради се о два тима великог капацитета. Упркос свему, уверен сам у нашу победу.“

Наставио је са речима уважавања противника.

„Имамо јаку екипу, спремну да дође до гола противника. Наш квалитет су и дефанзивни фудбалери, кадри да изнесу утакмицу. Обе екипе морају да победе, очекујем да ће Србија кренути пресинг унапред и да ће нас то покренути. Ниједан од тимова неће играти дефанзивно, тражићемо просторе и равнотежу, фокусирани на максималан учинак“, закључио је он.

Утакмица је на програму у недељу од 20.45.

Italija promašila penal za Katar, Kejnov rekord uz savršeni het-trik i “makazice” (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.