Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Јокићев сјајан повратак на терен, надиграо Богдановића

Српски интернационалац Никола Јокић успешно се вратио у игру после суспензије од једне утакмице и сјајном игром предводио Денвер у победи над Атлантом са 105:96. Јокић је меч завршио са троструким двоцифреним учинком, славећи у дуелу са сународником Богданом Богдановићем који је имао скроман учинак.
Фото: Танјуг/AP/Jeff Chiu

Након паузе од једног меча, проузроковане суспензијом због инцидента на утакмици са Мајамијем, Никола Јокић се успешно вратио на терен наставивши да предводи свој тим у победама.

У победи над Атлантом постигао је 22 поена уз 19 скокова и 10 асистенција, а додатни мотив му је вероватно био и надигравање са земљаком и саиграчем у репрезентацији Богданом Богдановићем.

На другој страни Богдан Богдановић није био уобичајено ефикасан и завршио је меч са 10 постигнутих поена уз два скока и три асистенције.

Денвер је сигурном тимском игром од почетка меча на свом терену обезбедио нову победу а уз Јокића најефикаснији је био Арон Гордон са 24 поготка уз по 4 скока и асистенције.

На другој страни тандем Јанга и Колинса из Атланте је био најефикаснији на мечу са 30 и 26 поена, али им је то слаба утеха после пораза.

У синоћним мечевима остали наши интернационалаци имали су скроман учинак.

Далас је на гостовању наставио серију победа надигравши Сан Антонио са 123:109 предвођен новом сјајном игром Луке Дончича који је убацио 32 поена, а Бобан Марјановић није улазио у игру.

Оклахома је на свом терену надиграла Сакраменто са 105:103 поготком Луа Дорта у самој завршници меча, а Алексеј покушевски је дао скроман допринос победи.

Lice grada: Aleksej Pokuševski – NBA košarkaš (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.