Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Промоција књиге „Ој Салајко, ни ти ниси мала“

Промоција књиге „Ој Салајко, ни ти ниси мала“ отворила је врата љубитељима писане речи и тамбурашке музике. Том приликом представљен је садржај широј јавности.
Фото: PrtSc/YouTube/РТВ

Салајка је добила своју књигу под називом „Ој, Салајко, ни ти ниси мала“ аутора Бранислава Павлице Буње. Годинама вредно писане странице говоре о љубави, младости и истини, а највише о месту који одише носталгичним временима.

„У књизи може да се нађе свакојаких догодовштина које су се нама дешавале и у оним златним годинама што ми кажемо 60-тих па до 80-тих, а може да се нађе и деведесете које нису баш биле…било је бомбардовања, ратова, тако да има од свега по мало“, рекао је Бранислав.

Фото: PrtSc/Branislav Pavlica/Facebook

Књига садржи животне приче и фотографије Салајчана, па се тако могу наћи догодовштине из средњошколских дана, са пецања и успомене са свадбе.

„Ово је књига историјска јер говори о једном периоду о Салајци од преко 50 година и што више буде читана, све ће бити значајнија“, рекао је Добривој Антонић Боба, рецезент књиге.

А од књиге Салајчани имају велика очекиња.

Салајка као део Новог Сада, носи дух једног времена које је забележено и тако отргнуто од заборава. Остаје да се преноси на нове генерације, да чувају и негују традицију, која им је остављена у аманет.

Salajka dobija “Novo mesto”

 

Преузмите андроид апликацију.