Одличан и једноставан рецепт за колач са вишњама.Прави, старински, баш као што су правиле наше баке.
Састојци:
- 5 јаја
- 300 грама шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 300 грама брашна
- 200 милилитара јогурта
- 150 милилитара маслиновог уља
- 1 кесица прашка за пециво
- 500 грама вишања
- 30 грама гриза
- прах шећер
Припрема:
Разбити јаја и одвојити беланца од жуманаца. Беланца миксером умутити у чврст снег, па им постепено додавати шећер. Мутити још мало, па одложити миксер. Додати жуманца, па их умешати полако, шпатулом.
Постепено додати и остале састојке (јогурт, уље, брашно, гриз и прашак за пециво) и полако их сједињавати са беланцима. Кад тесто буде хомогено, излити га у подмазан и брашном посут плех. На тесто ставити вишње (свеже, из замрзивача или из компота) које су мало оцеђене од вишка сока. Пећи на 200 степени. По жељи колач посути шећером у праху.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.