Помисао на чишћење кухиње и расклањање нереда, често нас фрустрира.
И таман што сте завршили са спремањем ручка, поставили трпезу за читаву породицу и након пола сата пред собом видите гомилу суђа, мрвице и други хаос.
Већ унапред посустајете, јер мислите да ће вам требати минимум два сата да спремите сав тај хаос. Имате час пилатеса за сат времена и већ себи стварате стрес да нећете моћи да доведете кухињу у првобитно стање.
Вратите блиставо чисту кухињу, а да при том себи не одузмете превише времена.
Лимун за чишћење микроталасне пећнице
Сок од једног лимуна ставите у чашу воде, али можете ставити и кору лимуна заједно са соком. Посуду ставите у микроталасну и појачајте је на најјачу снагу на пет минута. Нека посуда тако стоји још 10-так минута, па ће пара очистити све што је потребно. Након тога извадите посуду, а чистом крпом само уклоните влагу насталу испарењем лимуновог сока.
Уље лимуна и сирће за сјај дрвета
Помешајте уље лимуна са сирћетом, напрскајте на дрвену површину, а затим обришите чистом крпом. Сјај је загарантован.
Оперите кафом посуђе за ручавање
У судоперу ставите прљаво, али суво посуђе, а затим га попрскајте кафом. Нека тако стоји неколико минута, а затим га оперите заједно са кафом. Топлом водом саперите посуђе. Уклонићете масноћу лако, као и мирисе хране.
Очистите ренде лимуном
Пресеците лимун на пола, а затим том сочнијом страном почните да га рибате са свих страна рендета. Лимун ће фантастично уклонити и мирисе и нечистоће. Оперите га затим редовно.
Со ће помоћи да орибате рерну
Након употребе рерне, поспите со у исту и утрљајте је док рерна још није сасвим хладна. Оставите да се со сасуши, а након тога је очистите, а рерну пребришите крпом.
Наоштрите ножеве блендера
Замрзните кришке 1-2 лимуна, а затим их убаците у блендер. Блендирајте их неколико минута, а затим редовно оперите. Ножеви ће бити наоштрена, а блендер савршено очишћен.
Сирћетом дезинфикујте машину за посуђе
У посуду сипајте две чаше сирћета и пустите машину да ради, без икаквог посуђа.
Алуминијумска фолија против каменца на посуђу
У посуђе које је настао каменац, сипајте мало јабуковог сирћета, а алуминијском фолијом трљајте места захваћена каменцом. Саперите посуђе и бићете задовољни учинком.
Замиришите кухињу зачинима
Шерпу напуните водом у коју ћете нарезати колутове поморанџе, додајте цимет и каранфилић. Нека ври пет минута, а затим угасите шпорет. Ваша кухиња ће прелепо мирисати.
Преузмите андроид апликацију.