Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да једете чоколаду, а да више никада не осетите грижу савести?

Испробајте овај једноставан рецепт за домаћу чоколаду, која не садржи гомилу шећера и можете је грицкати без грижe савести. А ако je понудите својим малишанима, уверени смо да ће им се допасти, посебно ако их укључите у припрему.
Фото: Pixabay/meineresterampe

Зашто себи ускратити омиљену посластицу или, још горе, јести и имати грижу савести? Веома је лако направити чоколадне посластице које су здраве, укусне и могу бити део уравнотежене исхране. Ваша омиљена чоколада, која у последње време делује преслатко и некако безлично по укусу. Иако можда нећете моћи да створите укус од слатких успомена, ваша чоколада ће сигурно бити здравија од свих слаткиша које купите.

Потребан вам је:
  • једнака количина какао путера и какао праха (шољица сваког састојка)
  • заслађивач по избору ,мед, урме, стевија, количина по укусу
  • додатни додаци ораси, лешници, рендана кора поморанџе, цимет, суво воће
Фото: Pixabay/kerdkanno
Припрема:

Растопите какао путер у посуди за пару. Када се потпуно отопи, скините тигањ са ватре и додајте какао прах и заслађивач. Добро промешајте да смеса буде потпуно глатка, а затим умешајте састојке по избору. Сипати у калупе и оставити да се стегне. Када се чоколада стврдне, извадите је из калупа и по потреби исеците оштрим ножем. Најбоље је да га чувате у фрижидеру, јер на собној температури може да стоји само недељу дана. Уместо какао путера можете користити кокосов путер или уље. Ако користите кокосово уље, чоколаду ћете након припреме морати ставити у замрзивач да се стврдне, а најбоље је да је чувате у фрижидеру.

Evo zašto treba jesti čokoladu

Преузмите андроид апликацију.