Почетна > Свет
Свет

Иран одвратио америчке дронове током маневара

Техеран је упозорио да су америчке беспилотне летелице покушале да се приближе иранским војним вежбама, саопштила је данас државна телевизија ИРИБ, а преноси Ројтерс.
Фото: Танјуг/Iranian Army via AP

„Америчке беспилотне летелице РК-4 и МК-9, након што су се приближиле границама Исламске Републике Иран, промениле су руту због пресретања и одлучног упозорења противваздушне одбране“, известио је ИРИБ.

Иранске годишње вежбе се завршавају данас, неколико недеља пре наставка преговора између Техерана и светских сила о оживљавању нуклеарног споразума из 2015.

Војне вежбе су се одржавале од истока Ормуског мореуза, до севера Индијског океана и делова Црвеног мора, а периодични сукоби између иранске војске и америчких снага у Заливу се дешавају од 2018. године, када је бивши председник САД Доналд Трамп изашао из нуклеарног споразума и поново увео оштре санкције Техерану.

Индиректни преговори између Ирана и администрације председника САД Џозефа Бајдена о оживљавању споразума, који су стављени на чекање од избора конзервативног иранског председника Ебрахима Раисија у јуну, требало би да се наставе у Бечу 29. новембра.

Irački premijer preživeo pokušaj ubistva sa tri drona

Преузмите андроид апликацију.