Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Традиционални мексички умак „Pico de Gallo“

Пико де Гајо је класичан мексички умак, од парадајза који додаје свеж, здрав, нискокалорични укус готово сваком мексичком оброку. Мексичка трпеза се не може замислити без овог соса, било да се једу такоси или начоси или се једе риба и месо, пико де гајо је увек саставни део сваког оброка.
Фото: Pexels/Los Muertos Crew
Састојци:
  • 3 парадајза исеченог на коцкице
  • 2 чена белог лука исеченог на коцкице
  • 1/2 шоље сецканог свежег першуна
  • 1/4 шоље свежег сока од лимуна или лимете
  • 1 на коцкице исечен црвени лук
  • 1 халапењо паприка исецкана на коцкице
  • кашичице морске соли
  • 2 кашике маслиновог уља
Припрема:

Све исецкајте ситно на коцкице. Помешајте парадајз, лук, першун, сок од лимете, бели лук, халапењо, со и маслиново уље. Промешајте све да се сједини. Охладите у фрижидеру док не буде спремно за употребу. Послужите са чипсом, начосима, уз рибу или месо.

Пријатно!

Obeležena proslava “Dia de muertos” u Novom Sadu (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.