Почетна > Србија
Србија

Споразум о сарадњи Поште и Научно-технолошког парка Ниш

Вршилац дужности директора „Поште Србије“ Зоран Ђорђевић и директор Научно-технолошког парка Ниш др Милан Ранђеловић, потписали су данас у Нишу Споразум о пословној сарадњи, који ће омогућити да се млади образовани кадрови из технолошко-развојних и стартап компанија које послују у оквиру НТП Ниш, својим предлозима и идејним решењима укључе у дигитализацију пословних процеса „Поште Србије“.
Фото: Танјуг/Димитрије Николић

„Ово партнерство донеће развој и бржу примену нових технологија у различитим областима нашег пословања, као и нове дигиталне услуге, што је једна од најважнијих области модернизације Поште Србије“, рекао је Ђорђевић.

Он је додао да су дигитални зелени сертификати, Е-комерц, омогућавање поштанско-финансијских услуга из домова корисника, увођење смарт система за пошиљке, еАрхивирање, еТелеграми и еЧеститке, само део актуелних пројеката „Поште Србије“, а да ће повезивање и размена идеја са иноваторима окупљеним у Научно-технолошком парку Ниш додатно оснажити развој иновативних приступа и услуга.

„Са друге стране, млади стручњаци од којих очекујемо мноштво нових идеја, добиће прилику да се опробају у решењима за дигитализацију једног од највећих јавних пословних система и да развију своје пословање“, додао је Ђорђевић.

ИТ експерти „Поште Србије“ приредили су потом презентацију информатичко-комуникационих услуга Поште и представили досадашње резултате остварене на дигитализацији, док су представници компанија чланова НТП презентовали своја креативна решења.

Američka kompanija otvara tehnološki park u Beogradu

 

Преузмите андроид апликацију.