Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Обрадовић: Велика победа, овакве атмосфере нема нигде

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић честитао је својим играчима на великој победи против Хувентуда у трећем колу Еврокупа.
Фото: Танјуг/Зоран Зестић

Црно-бели су победили шпански тим 68:67 после преокрета и велике борбе.

„Била је одлична утакмица. Играли смо без лаких погодака добар део утакмице, али смо се борили до краја. Кевин Пантер је решио утакмицу. Морам да кажем да је веома важно што смо одиграли овакву утакмицу, како бисмо схватили и разумели начин на који желимо да играмо“, рекао је Обрадовић на конференцији за медије после меча.

Обрадовић је истакао да је су се за овај меч тим припремао као за сваки други, да су покушали да спрече Хувентуд.

„Није била проблем одбрана него напад. Није био довољно агресивности на лопти. Било је доста конфузије, утакмица је таква да се праве измене, у једном тренутку нисмо знали који одбрану играмо. Све то је ствар младост и неискуства, али инсистираћемо на томе“, рекао је он.

Велика победа, вратили смо се после негативног резултата и минус 10 и уз подршку навијача добили смо великог противника, који је играо добро, додао је Обрадовић.

„Кевин Пантер је са два шута решио меч. Не волим да истичем играче појединачно, али је Пантера је потребно истаћи, али заслужни су и други играчи. Без њега смо се вратили у првој деоници, зато може да се прича о тиму. Ово играчима све прија, публика ради свој посао, они треба да раде свој, да прате игру, имају концентрацију. Није за њих лако да поднесу атмосферу. Тренер Хувентуда ми је пре утакмице рекао да никада није доживео овако нешто“, рекао је тренер црно-белих.

Осврнуо се на реакције Кевина Пантера и Зека Ледеја према публици након меча.

„То покажује жељу, срећан сам као тренер што их имам у тиму. Они су примере како раде и како се понашају. Вероватно су осетили енегрију са трибинама. То сам покушао да им предочим летос када само разговарали. Знају они шта је Партизан. Ово нема нигде, ово има само Партизан. Можда овакве навијаче има Макаби и Панатинаикос. Ово је нестварна атмосфера. Нису одустајали, у томе је већа драж победе“, рекао је Обрадовић и позвао навијаце да подрже тим против ФМП-а у АБА лиги у суботу.

Тренер Хувентуда Карлес Дуран честитао је Партизану на великој победи, али сматра да је Хувентуд био бољи већи део меча.

„Честитам Партизану на одличној утакмици, Пантер је погодио два важна шута иако смо ми били бољи све до последње четвртине. Играли смо против јако доброг тима. Ако ме питате зашто сам с осмехом на лицу после утакмице, не знам шта да вам кажем. Били смо добри, играли добро, али онда смо изгубили у тесној завршници… То је то. Партизан игра агресивну кошарку, ово је ниво Евролиге“, рекао је Дуран.

“Obradović mi je samo rekao: Uzmi loptu”

Преузмите андроид апликацију.