Početna > Biznis
Biznis

Er Srbija imala 1.100 povratnih čarter letova u letnjoj sezoni

Er Srbija je tokom letnje sezone, od polovine aprila do kraja oktobra, obavila ukupno 1.100 povratnih čarter letova na kojima je prevezla više od 140.000 putnika do poznatih letovališta u Turskoj, Egiptu i Grčkoj, kao i drugih destinacija širom sveta.
Foto: Gradske info

Turska je bila najpopularnije odredište ka kojem je realizovana gotovo polovina od ukupnog broja obavljenih čarter letova, saopštila je srpska aviokompanija.

Usled pojačane tražnje i činjenice da Turska i Egipat nisu uvodili ograničenja u putovanjima za državljane Srbije, Er Srbija je tokom letnje sezone u više navrata povećavala frekvenciju ka Antaliji i Hurgadi, pa je do ovih destinacija obavljen i najveći broj letova.

Letovi za Antaliju, Bodrum i Hurgadu obavljali su se tokom cele sezone, dok su ostale destinacije u Turskoj, Egiptu i Grčkoj bile aktuelne u letnjim mesecima.

Ove godine ponovo je uspostavljen čarter saobraćaj ka grčkim ostrvima, pa su turisti posle pauze od gotovo dve godine mogli da lete do popularnih destinacija, kao što su Rodos, Krit, Skijatos, Krf, Kefalonija i Zakintos.

„Iako je pik sezone i dalje tokom juna, jula, avgusta i sredine septembra, poslednjih nekoliko godina beležimo rast čarter saobraćaja i tokom aprila, maja, oktobra i novembra“, rekao je viši menadžer prodaje u Er Srbiji Boško Rupić.

Er Srbija nastavlja sa čarter saobraćajem za Hurgadu i tokom novembra, a u planu je i novogodišnja ponuda letova u saradnji sa turističkim agencijama.

U Austriji nezaposlenost pala na predpandemijsko doba

 

Preuzmite android aplikaciju.