Почетна > Србија
Србија

Данас уплата преосталих 30 евра на рачуне 1,7 милиона грађана

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће данас на рачуне 1.757.000 пријављених грађана бити уплаћено по 30 евра, у оквиру трећег пакета економске помоћи, чиме ће укупно 5,7 милиона пунолетних грађана Србије добити ову врсту помоћи.
Фото: Градске инфо

Мали је подсетио да поред те помоћи, грађани могу очеквати и уплату од 20 евра у децембру, за коју пријављени за помоћ „30+30 евра“ не морају поново да се пријављују.

Гостујући на ТВ Хепи, министар је додао да ће пријаве бити отворене само за оне који се нису пријавили у мају, као и за оне који су у међувремену испунили услове за накнадну пријаву.

Мали је истакао да је економија егзактна наука, али да су веома важни и оптимизам и расположење људи, који су, како каже, прошле и ове године видели колико је наша држава стабилна и јака и да могу да се на њу ослоне.

„Директна помоћ грађанима буди оптимизам, што значи да нема пада расположења, подстиче се потрошња, а доприноси и перформансама на послу. Не слажем се да је то погрешна одлука, јер тај новац који је подељен и привреди и грађанима улази у потрошњу, људи су боље расположени и виде пажњу, а с друге стране показујемо колико смо јаки и стабилни, да имамо новца и то је успех свих грађана“, навео је Мали.

Подсетио је да је за три пакета помоћи држава укупно издвојила осам милијарди евра, што је, додао је, скоро 18 одсто нашег БДП-а.

Nastavak isplate pomoći od 30 evra

 

Преузмите андроид апликацију.