Роловано свињско месо је савршен ручак када желите да вам трпеза изгледа свечаније. Лако се и брзо прави и прави је ужитак за све укућане.
Састојци:
- 2 килограма свињског бута
- 400 грама димљене сланине
- 400 грама качкаваља у листовима
- сенф
- вегета, со и бибер по укусу
Припрема:
Свињски бут добро излупајте и истањите чекићем за месо. Посолите, побиберите и премажите бут сенфом. Сланину исеците на дуже листове и кратко их пропржите у тигању. Пропржену сланину поређајте по растањеном буту. Качкаваљ поређајте преко сланине и пажљиво уролајте месо. Крајеве ролата затворите штапићима за ражњиће, а средњи део увежите канапом. Ролат умотајте у алуминијумску фолију и пеците на 150 степени око 3 сата. Након два сата печења, пажљиво скините фолију и роловани бут прелијте софтом које је месо пустило. Вратите месо у рерну и пеците док не добије златно жуту боју уз повремено преливање софтом из тепсије. Сервирати уз пире кромпир.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.