Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Јокић се вратио у игру и зауставио Дончића и Марјановића

Кошаркаши Денвера надиграли су Далас са 106:95 а предводио их је Никола Јокић који се успешно вратио у игру после повреде у прошлој утакмици. Иако није био уобичајено ефикасан, меч је завршио са двоструким двоцифреним учинком.
Фото: Танјуг/АР/David Zalubowski

Јокићев повратак на терен је очигледно много значио тиму који је успео да у трећој четвртини преломи утакмицу и у финишу дође до победе.

Иако није био најефикаснији играч у тиму Никола Јокић је меч завршио са 11 постигнутих поена уз 16 скокова и 8 асистенција за нешто више од 25 минута игре.

Вероватно би постигао и више али је због убедљиве предности тренер Мајкл Мелоун у последњој четвртини меча одлучио да одмори стартере меча.

Тим Денвера је од самог старта преузео иницијативу и повео а Далас никако није успевао да пружи адекватан отпор па се потом само постављало питање са којом разликом ће добити меч.

Листу стрелаца у победничком тиму предводио је Вил Бартон са 17 поен, а следио га је Џеф Грин са 14, којем је ово била партија сезоне. Арон Гордон је имао 13 поена и пет скокова, а Јокић је био тек пети на листи стрелаца.

Иако је био најефикаснији у пораженом тиму, Луку Дончића синоћ није хтео шут, па је постигао 16 поена (изузетно лоши проценти шута – из игре 6/18), уз шест скокова, четири асистенције и две украдене лопте.

Бобан Марјановић је у игри провео три минута и постигао један кош из слободног бацања.

Преузмите андроид апликацију.