Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Хумус

Хумус се брзо и лако прави, и одлично иде уз разна јела. Једини услов да брзо направите хумус је да имате блендер или штапни миксер у кући. Овај намаз се обично ставља у средину већег тањира и у средини се прави рупа у коју се улива мало маслиновог уља. Као сос, одлично иде уз бело пилеће месо са роштиља, као и уз ражњиће. Можете га мазати и на хлеб.
Фото: Pixaaby/tohma
Састојци:
  • конзерва сирових леблебија
  • 3 кашике тахинија
  • 1 лимун
  • 2 чена белог лука
  • пола црног лука
  • по укусу со
  • 4 кашике маслиновог уља
Припрема:

Леблебије добро испасирати, додати сок од једног већег лимуна, со, тахини, маслиново уље и бели и црни луки ставити у блендер. Добро то све измешати, и преручити у затворене посудице. Пре заклапања посуде, ставити на хумус мало алеве паприке као декорацију.

Пријатно!

Varivo od leblebija sa povrćem

Преузмите андроид апликацију.