Почетна > Бизнис
Бизнис

Индекси и промет на Београдској берзи нагло потонули

Снажан пад индекса и промета обележили су трговачки дан на Београдској берзи.
Фото: Unsplash/ Executium

Укупан промет на домаћем тржишту акција износио је само 8.0 милиона динара (око 68,4 хиљаде евра). Индекс BELEX 15 је пао за чак 1,5 посто на 793,49 поена, а BELEX line је потонуо за 0,9 процената на 1.663,94 поена.

На трговању је други дан заредом доминирао произвођач и дистрибутер техничких гасова Месер Техногас, чије су акције испрометоване за 2,2 милиона динара по непромењеној цени од 15.700 динара.

Акције Нафтне индустрије Србије су надокнадиле јучерашњи губитак од око 0,2 посто и вратиле се на пређашњи ниво од 600 динара уз промет од 0,5 милиона динара, док је ваљаоница алуминијума Импол Севал из Севојна предводила губитнике с падом цене од готово 6,9 одсто на 3.319 динара, уз реализацију у износу од 0,2 милиона динара.

Акција дуванске индустрије „Филип Морис“ закључила дан у минусу

Преференцијална акција дуванске индустрије „Филип Морис“ је закључила дан у минусу од 0,4 процената на 7.360 динара, а истргована је за 0,2 милиона динара, док је „Дунав осигурање“ било највећи добитник с растом вредности од 1,0 посто на 2.324 динара по акцији, уз промет испод 0,2 милиона динара.

Најбољи учинак на МТП тржишту поново су имале акције пољопривредног друштва Фекетић из Сомбора, које су истрговане за приближно 3,9 милиона динара по цени од 2.216 динара, за 0,4 процента већој него у уторак.

Страни инвеститори су данас били неактивни на домаћем тржишту капитала, а на Берзи није трговано ни државним дужничким хартијама.

Gasprom najavljuje isporuke gasa u podzemna skladišta EU

 

Преузмите андроид апликацију.